Visa priser inkl. moms

Offertguide – en liten hjälp för att göra en offertförfrågan.

PDF-original

För att beställa en trycksak hos oss är det viktigt att du har din originalfil som en PDF.

Word, excel och andra program är väldigt osäkra att trycka från då de inte varnar för om det är fel i filen. Från de flesta programmen kan man idag lätt spara eller exportera direkt till en PDF-fil.

Antal sidor i din PDF

Hur många sidor innehåller din PDF? För att vi ska kunna räkna ett pris behöver vi veta hur många sidor din PDF innehåller. Ska du göra t ex ett inbjudningskort som är ett vikt A4 papper så vill vi att du skickar oss en PDF-fil med 4 sidor i, formatet på sidorna skall vara A5.

Antal exemplar av din trycksak

Hur många exemplar vill du göra? Volymen spelar roll för priset så det är viktigt för oss att veta hur många du vill trycka.

Format på slutprodukten

Vilket format har din trycksak när den är färdig? När vi pratar om formatet/storleken på din trycksak så tänker vi alltid på storleken när trycksaken är färdig. Vill du t ex vika en A4 till A5 format så är formatet på din trycksak A5.

Papper

Vilket papper önskar du trycka din trycksak på? Vi har några olika papper som våra huspapper, det innebär att vi har de flesta gramvikter från ca 100 g upp till 300g. Ytan på pappret varierar mellan: Matt, Silk och ett mellanting som vi kallar Standardpapper (aningens finare kopieringspapper)

Efterbehandling

Det finns mängder med olika typer av efterbehandling för din trycksak. Oftast så ser vi på antal sidor och antal exemplar och föreslår sedan vilken typ av efterbehandling som passar just din trycksak. Har du egna önskemål så berätta gärna för oss så försöker vi lösa det.